Over Roel Dijkstra Fotografie

Over Roel Dijkstra fotografie

Na jarenlang een van de grootste fotobureau’s van Nederland te zijn geweest, zijn de fotografie-activiteiten inmiddels overgedragen. Roel Dijkstra concentreert zich op de uitgave van historische fotoboeken en het beheren van een immens fotoarchief met maar liefst 967585 foto’s van nationale en internationale gebeurtenissen.

Geschiedenis op beeld

Fotografie sinds 1977! Ruim 46 jaar is ons fotobureau gespecialiseerd geweest in het vastleggen van bijzondere situaties in bijzondere plaatjes! De fotoactiviteiten zijn inmiddels overgedragen, maar het archief is nog in beheer van Roel Dijkstra. Het archief breidt zich nog elke dag uit, doordat oude beelden worden voorzien van de relevante zoekwoorden en metainformatie. Afnemers weten het archief dan ook nog veelvuldig te vinden wanneer er foto’s nodig zijn van historische gebeurtenissen.

Fotoboeken

Roel Dijkstra beschikt over een enorm archief eigen beelden. Maar ook het archief van (lucht)fotograaf Bart Hofmeester valt onder de collectie. Met deze beelden heeft Roel Dijkstra al diverse historische fotoboeken uitgegeven met beelden vanuit de lucht. Titels die reeds zijn verschenen: Rotterdam vanuit de Wolken, Rijnmond vanuit de wolken, Almere vanuit de wolken, Haagsche land, Dordrecht en drechtsteden en een boek van de Watersnoodramp.

Online archief & historische beelden

We beschikken over een online archief van 967585 foto’s. Via een inlogcode is dit archief voor onze klanten beschikbaar. Foto’s van nationale- en internationale gebeurtenissen en iconische plekken, het koningshuis, objecten. Noem het maar op en u vindt het er. Foto’s zijn direct, zonder tussenkomst van ons, te downloaden uit het digitale archief. U kunt als gast het fotoarchief doorzoeken, om direct te downloaden: vraag via het contactformulier een gebruikerscode aan.

Naast het online archief van foto’s die we hebben sinds we in 1999 digitaal zijn gaan fotograferen, hebben we het archief van Peter Molkenboer geërfd en onlangs het archief van Bart Hofmeester aangekocht. Bijna 30 kubieke meter negatieven, glasnegatieven, dia’s en prints. Hiermee beschikt Roel Dijkstra fotografie over een enorm archief historische beelden. Daaruit gaan de komende tijd vele tienduizenden negatieven gedigitaliseerd worden die gelijk daarna op onze site zullen verschijnen.